Samen werken aan herstel

Fysiotherapeuten zijn niet meer direct toegankelijk als gevolg van de aangescherpte richtlijnen van 23 maart 2020.

Heeft u een nieuwe klacht of bent u reeds onder behandeling:

U kunt zich telefonisch melden bij de assistente : 078-6143796.
Daarna wordt u spoedig teruggebeld door een fysiotherapeut.
Die kan samen met u bepalen of een behandeling noodzakelijk is.
Het kan zijn dat het verstandiger is om uw behandeling uit te stellen of dat een telefonische/online behandeling wordt voorgesteld.

U kunt altijd bij ons terecht voor een telefonisch consult.

Claudicatio Intermittens

Etalagebenen

Wat is het?

In Nederland is een veelgebruikte term voor deze aandoening “etalagebenen”. Als mensen pijn krijgen tijdens het lopen, en hierdoor tijdens het lopen even rust moeten nemen, doen zij net alsof zij naar etalages kijken. Hier komt de naam etalageziekte vandaan.
Claudicatio intermittens is een uiting van doorbloedingsproblemen in de benen als gevolg van slagaderverkalking (atherosclerose).

Nut van looptherapie

De eerste keus voor de behandeling bij patiënten met claudicatio intermittens is looptherapie. Door middel van looptherapie kan de pijnvrije loopafstand vergroot worden. Als deze looptherapie onder begeleiding van een fysiotherapeut wordt uitgevoerd blijken de resultaten aanzienlijk beter.

Een bijkomend voordeel is dat de fysiotherapeut ook aandacht besteedt aan de leefstijlveranderingen die nodig zijn om het risico op verdere problemen te verminderen. U kunt hierbij denken aan stoppen met roken, gezond eten en het ontwikkelen van een actieve levensstijl.

Het woord looptherapie geeft al aan dat er iets anders bedoeld wordt dan (sportief) wandelen.
De fysiotherapeut zal uw bewegingsmogelijkheden met u bespreken en samen met u een persoonlijk en gestructureerd trainingsprogramma samenstellen. Voor het behoud van het verkregen resultaat is het zeer belangrijk om een actieve levensstijl te ontwikkelen en te onderhouden. Naast het verbeteren van uw loopafstand zal mede door de begeleiding van een gekwalificeerde fysiotherapeut uw uithoudingsvermogen en uw looppatroon worden verbeterd.

Claudicationet

Marlies Soethoudt is aangesloten bij Claudicatio Net, zie www.claudicationet.nl

Opleiding

Marlies Soethoudt heeft hiervoor de verplichte na-en bijscholingscursussen gevolgd .

Onze specialisten