Samen werken aan herstel

Vanaf 1 mei is het weer mogelijk om afspraken te maken bij ons.

Uiteraard hebben wij alle maatregelen genomen die noodzakelijk zijn om uw en onze gezondheid te waarborgen .
Voor het maken van een afspraak belt u met onze assistente op 078- 614 37 96.
De mogelijkheid voor een telefonische afspraak of video-consult blijft ook bestaan.
Bij verkoudheid, hoesten, keelpijn, kortademigheid, diarree, koorts, als u zich ziek voelt, of indien in uw gezin personen zijn met ziekteverschijnselen
verzoeken wij u thuis te blijven.

Claudicatio Intermittens

Etalagebenen

Wat is het?

In Nederland is een veelgebruikte term voor deze aandoening “etalagebenen”. Als mensen pijn krijgen tijdens het lopen, en hierdoor tijdens het lopen even rust moeten nemen, doen zij net alsof zij naar etalages kijken. Hier komt de naam etalageziekte vandaan.
Claudicatio intermittens is een uiting van doorbloedingsproblemen in de benen als gevolg van slagaderverkalking (atherosclerose).

Nut van looptherapie

De eerste keus voor de behandeling bij patiënten met claudicatio intermittens is looptherapie. Door middel van looptherapie kan de pijnvrije loopafstand vergroot worden. Als deze looptherapie onder begeleiding van een fysiotherapeut wordt uitgevoerd blijken de resultaten aanzienlijk beter.

Een bijkomend voordeel is dat de fysiotherapeut ook aandacht besteedt aan de leefstijlveranderingen die nodig zijn om het risico op verdere problemen te verminderen. U kunt hierbij denken aan stoppen met roken, gezond eten en het ontwikkelen van een actieve levensstijl.

Het woord looptherapie geeft al aan dat er iets anders bedoeld wordt dan (sportief) wandelen.
De fysiotherapeut zal uw bewegingsmogelijkheden met u bespreken en samen met u een persoonlijk en gestructureerd trainingsprogramma samenstellen. Voor het behoud van het verkregen resultaat is het zeer belangrijk om een actieve levensstijl te ontwikkelen en te onderhouden. Naast het verbeteren van uw loopafstand zal mede door de begeleiding van een gekwalificeerde fysiotherapeut uw uithoudingsvermogen en uw looppatroon worden verbeterd.

Chronisch zorgnet

Marlies Soethoudt is aangesloten bij Claudicatio Net, zie www.chronischzorgnet.nl

Opleiding

Marlies Soethoudt en Rob Kanters hebben hiervoor de verplichte na- en bij-scholingscursussen gevolgd.

Onze specialisten